top of page

Robert Dijkstra

Loopbaan- en re-integratiecoach
Na mijn carrière in het particuliere onderwijs ben ik mij in 1997 gaan richten op het ontwikkelen van scholingstrajecten voor de

re-integratiemarkt. Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt als re-integratieadviseur en outplacementconsulent bij drie landelijke spelers in de re-integratie-branche. Hier heb ik het vak geleerd; heb ik gezien hoe het moet, maar helaas ook hoe het niet moet! Uiteindelijk heb ik hier mijn eigen werkwijze uit ontwikkeld. Naar mijn mening draait alles in ons vak om respect en oprechte interesse in de mens!

Eind 2006 ben ik met jobXchange loopbaandiensten & advies gestart; een zéér bewuste keuze. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een andere baan of nieuwe richting. Ik houd van mijn vak en het geeft mij enorm veel voldoening om mensen, veelal vanuit een lastige situatie, weer perspectief te kunnen bieden. Het persoonlijke contact met de cliënten in een professionele omgeving is naar mijn mening van onschatbare waarde. Uiteraard maak ik daarbij ook gebruik van

e-tools en sociale media. Ik vind het belangrijk dat onze cliënten hun hart volgen, om dát te gaan doen waar ze goed in zijn. Om hierbij de realiteit niet uit het oog te verliezen, houd ik mijn cliënten wel een kritische spiegel voor, zodat we uiteindelijk samen een weg in kunnen slaan die ook daadwerkelijk perspectief biedt.

Binnen jobXchange werk ik samen met een aantal zéér ervaren en gedreven professionals; een vitaliteitscoach, een (loopbaan)coach en testconsultant en een sollicitatiecoach. Daarnaast werk ik samen met een gecertificeerd arbeidsdeskundige en incidenteel met een psycholoog NIP. We hebben allemaal onze eigen expertise en kwaliteiten en we vullen elkaar erg goed aan. Samen houden we de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten. 

Sinds 2022 word ik als vaste gastdocent ingezet bij de erkende post HBO beroepsopleiding ‘Dé Loopbaanopleiding’ van Heidi Jansen. Hier verzorg ik samen met een arbeidsjurist / juridische coach de module ‘Arbeidsrecht & Re-integratieregels’.

Robert_studio_03.jpg
bottom of page