Robert Dijkstra

Loopbaan- en re-integratiecoach
Na mijn carrière in het particuliere onderwijs ben ik mij in 1997 gaan richten op het ontwikkelen van scholingstrajecten voor de

re-integratiemarkt. Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt als re-integratieadviseur en outplacementconsulent bij drie landelijke spelers in de re-integratie-branche. Hier heb ik het vak geleerd; heb ik gezien hoe het moet, maar helaas ook hoe het niet moet! Uiteindelijk heb ik hier mijn eigen werkwijze uit ontwikkeld. Naar mijn mening draait alles in ons vak om respect en oprechte interesse in de mens!

 

Eind 2006 ben ik met jobXchange loopbaandiensten & advies gestart. Ik had al langere tijd de ambitie om voor mijzelf te beginnen; dus een zéér bewuste keuze. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een andere baan of nieuwe richting. Ik houd van mijn vak en het geeft mij enorm veel voldoening om mensen, vanuit een veelal lastige situatie, weer perspectief te kunnen bieden. Het persoonlijke contact met de kandidaten in een professionele omgeving is naar mijn mening van onschatbare waarde. Uiteraard maak ik daarbij ook gebruik van e-tools en sociale media; echter nooit als doel, maar enkel als middel. Ik vind het belangrijk dat onze klanten hun hart volgen, om dát te gaan doen waar ze goed in zijn. Om hierbij de realiteit niet uit het oog te verliezen, houd ik mijn klanten wel een kritische spiegel voor, zodat we uiteindelijk samen een weg in kunnen slaan die ook daadwerkelijk perspectief biedt.

 

Ik geloof in de kracht van de collectiviteit. Binnen jobXchange werk ik dan ook samen met een aantal zéér ervaren en gedreven professionals; een trainer, een (loopbaan)coach en een vitaliteitscoach. Daarnaast werk ik samen met een gecertificeerd arbeidsdeskundige en incidenteel met een psycholoog NIP. We hebben allemaal onze eigen expertise en kwaliteiten en we vullen elkaar erg goed aan. Samen houden we de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten. Wij blijven innoveren door tijdig in te springen op de ontwikkelingen in de markt en hier nieuwe producten voor te ontwikkelen.